A vállalkozások beruházásaik finanszírozására vagy működő költségeik támogatására, illetve hitelkiváltásra jelenleg többféle, kedvező hitelkonstrukciókban juthatnak hitelhez a Magyar Fejlesztési Banktól a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében.

2020.november 17-ével a Magyar Fejlesztési Bank által megvalósításra kerülő hitelkonstrukciók a következők szerint vehetők igénybe:

KKV-k:

KKV-k és nagyvállalatok:

Amennyiben a vállalkozás beruházásai finanszírozására igényel hitelt, a hitel igénybevétele mellet érdemes adókedvezmény igénybevételét is mérlegelnie.

Adókedvezmény alanyi jogon jár, a feltételek teljesítése esetén, a támogatás mértéke nagyvállalat esetén max. 50%, kivállalat esetén max. 70% lehet. A támogatás a fizetendő társasági adó meg nem fizetése által realizálódik, már a beruházás befejezésének évében akár.

A kedvezményes hitel többféle adókedvezménnyel együttesen is alkalmazható, ugyanazon beruházásra vonatkozóan is akár, figyelembe véve az uniós összeszámítási szabályokat.

 

Írjon nekünk

Szerzőnk, Lukács Margit Anna adótanácsadó közel 10 év pénzügyi- és adótanácsadó tapasztalattal rendelkezik, az RC Consulting senior tanácsadója. Adózási, pénzügyi és számviteli szakemberként a vállalatok adótervezésében, adókedvezmények és támogatási lehetőségek kihasználásában, valamint finanszírozási, tőkebevonási projektek üzleti tervezésében, megvalósításában, támogatási projektek menedzsmentjében tud segítséget nyújtani magyar és nemzetközi tulajdonosi körrel rendelkező közép és nagyvállalati ügyfelek számára. Növekedés, külföldi terjeszkedés, beruházási projektek finanszírozási, adózási és adókedvezményi lehetőségeivel kapcsolatban tud hozzánk fordulni a www.rcc.hu weboldalon, vagy a +36-1-483-2070-es telefonszámon, illetve office@rcc.hu e-mail címen.