2019. utolsó hónapjaiban két új pályázat nyílik meg a Magyar Multi Program keretében KKV-k számára a Közép-Magyarországi régión (Budapesten és Pest megyén) kívüli piacbővítésük, illetve feldolgozóipari tevékenységük fejlesztésének támogatására.

A pályázatokban való elindulás feltétele egy előminősítésen való részvétel, valamint a pályázati követelményeinek megfelelő fejlesztési terv elkészítése.

A pályázatokban induló vállalatoknak rendelkezniük kell minimum 4 lezárt üzleti évvel, statisztikai létszámuk minimum 5 fő kell legyen, a 2017. vagy a 2018. évi árbevételük el kell, hogy érje a 100 millió Ft-ot és a pályázati projekt tevékenységük (dedikált TEOÁR-ok szerinti) feldolgozó ipari tevékenység fejlesztésére kell, hogy irányuljon.

 I.) Az egyik támogatási lehetőség arra irányul, hogy a pályázók tanácsadási szolgáltatást vehetnek igénybe minősített tanácsadó cégektől olyan területeken, mint:

  • Műszaki-, termék- és szolgáltatásfejlesztés
  • Márka- és arculatépítés, marketing tanácsadás
  • Stratégiai és vállalati pénzügyi tanácsadás
  • Szervezet-, folyamat- és menedzsmentfejlesztés

Ebben az esetben az elszámolható költségek kizárólag a tanácsadási díjak, melyre maximum 45% támogatás szerezhető meg, minimum 2 m Ft, maximum 35 m Ft összegben.

II.) A másik támogatási lehetőség komplex beruházásokat támogat: eszközbeszerzésre és tanácsadási szolgáltatás igénybevételére kiterjedően, melynek kiegészítő jelleggel infrastrukturális vagy ingatlan fejlesztés és IT beruházás is része lehet. 

Az elérhető támogatás összege 50-340 m Ft lehet 45%-os intenzitás mellett.

Mindkét esetben a pályázók az elmúlt éves gazdasági teljesítményük alapján pontozásra kerülnek, mely során az elért pontszámuk és a kidolgozott fejlesztési tervük minősége szerint válhatnak jogosulttá a támogatásra.

A pályázati kiírások egyelőre nem kerültek hivatalosan kihírdetésre, azonban a potenciális pályázó vállalkozásoknak már érdemes most elkezdeniük az előregisztrációt és a felkészülést, mert a támogatási kérelmek beküldésére valószínűleg nagyon rövid időszak fog rendelkezésre állni.

Amennyiben szakmai oldalról segíthetjük munkájukat, tanácsadó kollégáink készséggel állnak az Önök rendelkezésére.

Írjon nekünk

Szerzőnk, Lukács Margit Anna adótanácsadó közel 10 év pénzügyi- és adótanácsadó tapasztalattal rendelkezik, az RC Consulting senior tanácsadója. Adózási, pénzügyi és számviteli szakemberként a vállalatok adótervezésében, adókedvezmények és támogatási lehetőségek kihasználásában, valamint finanszírozási, tőkebevonási projektek üzleti tervezésében, megvalósításában, támogatási projektek menedzsmentjében tud segítséget nyújtani magyar és nemzetközi tulajdonosi körrel rendelkező közép és nagyvállalati ügyfelek számára. Növekedés, külföldi terjeszkedés, beruházási projektek finanszírozási, adózási és adókedvezményi lehetőségeivel kapcsolatban tud hozzánk fordulni a www.rcc.hu weboldalon, vagy a +36-1-483-2070-es telefonszámon, illetve office@rcc.hu e-mail címen.