Céges dolgozónak lehetősége van arra, hogy saját autóját használja munkájának ellátásához, amelynek költségeit a munkáltató megtérítheti számára. Saját autónak minősül a saját vagy a házastárs tulajdonában lévő jármű, ideértve a lízingelt gépjárművet is.

A költségtérítésnek nincs maximuma, viszont pontosan szabályozva van, hogy a kapott térítéssel szemben milyen költségeket számolhat el a dolgozó, és hogy ebből következően lesz-e adófizetési kötelezettsége vagy sem.

A költségtérítésnek két formája van:

  • kiküldetési rendelvény alapján történő térítés,
  • útnyilvántartás alapján történő térítés.

Írjon nekünk!

Szerzőnk, Lukács Margit Anna adótanácsadó közel 10 év pénzügyi- és adótanácsadó tapasztalattal rendelkezik, az RC Consulting senior tanácsadója. Adózási, pénzügyi és számviteli szakemberként a vállalatok adótervezésében, adókedvezmények és támogatási lehetőségek kihasználásában, valamint finanszírozási, tőkebevonási projektek üzleti tervezésében, megvalósításában, támogatási projektek menedzsmentjében tud segítséget nyújtani magyar és nemzetközi tulajdonosi körrel rendelkező közép és nagyvállalati ügyfelek számára. Növekedés, külföldi terjeszkedés, beruházási projektek finanszírozási, adózási és adókedvezményi lehetőségeivel kapcsolatban tud hozzánk fordulni a www.rcc.hu weboldalon, vagy a +36-1-483-2070-es telefonszámon, illetve office@rcc.hu e-mail címen.