A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elkészítette az szja-bevallási tervezeteket (több mint 5,5 millió tervezetet) az adózók számára, és a hét folyamán már elérhetővé is tette azokat elektronikusan az eSZJA felületen.

Erről az Ügyfélkapuval rendelkezők számára üzenet érkezett, melyet a Tárhelyen lehet megtekinteni.

Akinek nincs Ügyfélkapuja, az április 15-éig kérheti a tervezetek postázását.  Így nem kell személyesen megjelenni az ügyfélszolgálaton az elkészített tervezet nyomtatott példányáért.

A tervezet postai úton történő kiküldését a következő módokon lehet kérni:

  • telefonon: a 1819-es hívószámon
  • SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon (ebben a formában: SZJAszóközadóazonosítójelszóközééééhhnn) (például: SZJA 8901234567 19600319)
  • a NAV honlapján elérhető űrlapon keresztül: https://nav.gov.hu/eszja/eszja
  • levélben.

A NAV által közzétett „Gyakori kérdések és válaszok az szja-bevallásról” tájékoztatót ide kattintva érheti el.

Amennyiben kérdésük merülne fel az adókötelezettség teljesítéséhez kapcsolódóan, illetve ha segíthetünk az adóbevallás ellenőrzésében, módosításában szívesen állunk rendelkezésre a lent megtalálható elérhetőségeinken.

 

Írjon nekünk!

Szerzőnk, Lukács Margit Anna adótanácsadó közel 10 év pénzügyi- és adótanácsadó tapasztalattal rendelkezik, az RC Consulting senior tanácsadója. Adózási, pénzügyi és számviteli szakemberként a vállalatok adótervezésében, adókedvezmények és támogatási lehetőségek kihasználásában, valamint finanszírozási, tőkebevonási projektek üzleti tervezésében, megvalósításában, támogatási projektek menedzsmentjében tud segítséget nyújtani magyar és nemzetközi tulajdonosi körrel rendelkező közép és nagyvállalati ügyfelek számára. Növekedés, külföldi terjeszkedés, beruházási projektek finanszírozási, adózási és adókedvezményi lehetőségeivel kapcsolatban tud hozzánk fordulni a www.rcc.hu weboldalon, a +36-1-483-2070-es vagy a +36 20 251 0158-as telefonszámon, illetve office@rcc.hu e-mail címen.